Planlægger en begivenhed: Hvis du tror, du kan ikke, du har ret.

Det var virksomhedens første nogensinde morgenmad seminar. Sally Thompson havde aldrig designet et seminar før. Hun vidste, starttidspunkt, Sluttidspunkt og havde en liste over præsentationer, der måtte gøres men kunne hun gøre det passer?

Husk, at nemlig maksimum indvirkning, hver time i en begivenhed bør deles ligeligt ind en tredjedel lytter, en tredjedel diskuterer og en tredjedel gør. Så for hver time du virkelig kun brug for et script til tyve minutter, og hvis du bruger en PowerPoint type præsentation, et godt tempo højttaler vil “tale med” ét dias i præsentationen hver 3 minutter i gennemsnit. Derfor skal du omkring 7 tekst dias hver med ikke mere end 7 punkttegn til at generere en 1-times luns af hændelsen.

Dette er naturligvis en grov vejledning, men når du overveje at skrive begivenhed materiale på denne måde, kan det fjerne nogle af frygt faktor. De fleste delegerede vil være tilfreds med din normale produktlitteratur og en kopi af de dias udskrives som forelæsningsnoter med en plads til at tilføje deres egne bemærkninger. Hvis der er ingen i organisationen med tiden eller evnerne til at skrive præsentationsmateriale finder du mange kreative forfattere der har præsentation erfaringer og der vil være glade for at script præsentationen til et rimeligt gebyr.

For workshops skal du designe nogle aktiviteter at tillade folk at sætte de teorier, der undervises i praksis. Dette er oftest en papirarbejde øvelse, der falder naturligt fra sagens genstand; men det er undertiden nyttigt at bede folk om at deltage i en abstrakt øvelse, der vil generere følelser og stress. Deres spontane sprog og adfærd kan derefter konstateres for at illustrere centrale punkter i fag som team-arbejde, kundeservice, vrede ledelse, delegationen og lederskab. Disse abstrakt spil tendens til at være store gåder og hindring kurser med forholdsvis simple rekvisitter der kan lejes fra corporate underholdning leverandører.

En sådan puslespil, bruges til at stimulere diskussioner om organisation, motivation og teamwork kaldes kinesiske kiks efter selskabsleg, den er baseret. En bunke af 7 puder (kiks) i forskellige størrelser, den mindste er ca 50cm firkantet og den største er ca 1,5 m square, er stablet op i et hjørne af rummet. “Holdet” skal genopbygge stak i et andet hjørne af rummet; et tredje hjørne bruges til midlertidig opbevaring. Det lyder ligetil, men der er to faste “regler”:

* Kun mindre hynder kan placeres oven på større puder

* Kun én pude skal i transit ad gangen

SANE mennesker er meget hurtigt forvandlet til vanvittig factotums glemmer alt de nogensinde vidste om planlægning, overvågning, gennemgang og positiv tænkning som de mister tillid til deres evne til at bunke puder mod uret.

For enhver, der nogensinde har prøvet selskabsleg, vil de vide at svaret er ikke kompliceret, men kræver at finde et mønster til at flytte puder og derefter stikke det.

Brug denne simple struktur, indså Sally hurtigt, at hun var i fare for at forsøge at passe en kvart til en halv pot. Hendes oprindelige plan af en morgenmad seminar forvandlet til en serie af ugentlige morgenmad workshops, der gav delegerede nok kød til at tygge og diskutere, men forlod dem sultne efter mere.

Leave a Reply

Your email address will not be published.